Flashback, Foto-verite din anii 90

 

Privite dupa aproape douazeci de ani, scenele din Romania anilor ‘80 si ‘90, surprinse in plina perioada comunista si imediat dupa caderea comunismului, ar putea parea scene dintr-un film suprarealist. Este insa realitatea bruta, deloc prelucrata. Rascolind prin amintiri le veti recunoaste imediat autenticitatea. Erau vremurile cand se statea la coada la paine, cand au aparut primele telenovele si dozatoarele de pe strazi, cand minerii au invadat capitala, cand Michael Jackson facea furori printre fanele sale din Romania, cand aurolacii impanzeau strazile marilor orase, iar revenirea regelui Mihai pentru prima data in tara dupa 1948 a fost intampinata cu emotie de nostalgici. Florin Andreescu a imortalizat la timpul respectiv sute de asemenea secvente intr-un fel de vanatoare a realitatii. Azi ele alcatuiesc un veritabil foto-verite sui generis.

Intr-o incercare de recuperare a trecutului, Libraria Avant-garde si Noul Atelier de Fotografie organizeaza la Iasi, in perioada 10-30 aprilie 2009, in cadrul Galeriei de la Cafenea (strada Alexandru Lapusneanu nr. 16), expozitia Flashback, foto-verite din anii ‘90, reunind 20 de fotografii ale lui Florin Andreescu.


Aceste 20 de fotografii, precum si alte 20, care din lipsa de spatiu nu au mai fost incluse in expozitie, vor putea fi accesate si aici.

Povestea acestei expozitii a fost prezentata pe larg in sectiunea Stories, de pe acelasi site, lansat de curand de Florin Andreescu, care il va actualiza periodic cu noile sale fotografii.